Eskişehir'e gelip de çibörek yemeden dönmek olmaz, peki nerede yiyeceğiz ? Bunlardan ilki ve tanıtımlarımızın başında Papağan çibörek den başladık.

1975 yılında Mustafa İbek tarafından kurulmuştur. Mustafa İbek’in vefatının ardından salonu yöneten eşi Emine İbek, Eskişehir’in meşhur çiğ böreğinin orijinal isminin “şikorekman” olduğunu ve aslen Kırım-Tatar mutfağından geldiğini söylemektedir.
Eskişehir’in en gözde çiğ börek mekanına, papağanın uzun ömürlü bir kuş olması nedeniyle Papağan Çiğbörek adı verilmiştir.
Eskişehir’in meşhur çiğ böreğinin en önemli özelliği, börekte kullanılan kıymanın çiğ olması. Ayrıca çiğ böreğin mutlaka ve mutlaka kıymalı olması gerektiği ısrarla vurgulanıyor.
Küçük bir mekan olmasına rağmen düzenli ve temiz. Personel güler yüzlü ve ilgili. Siparişlerimiz kısa sürede geldi. Dumanı üzerinde enfes çiğbörek yanında da ayran mideler bayram etsin. Size tavsiyem dışarda yemeniz, çünkü açık havada yemenin keyfi ikiye katlıyor.

Beğendim, az yiyenler için 1 porsiyon fazla gelebilir. Benim için ideali 3 tane yetermiş. Çiğbörek hamuru diğerlerine göre biraz kalındı. Bu yüzden doyurucu ve fiyatı yüksek.
Az önce bir Eskişehir keyfiyle daha kucaklaştınız; daha ne olsun, değmesin keyfinize!
