ŞEHİR > YAŞA > Tadına Bak > Eskişehir Balaban Köfte

Eskişehir Balaban Köfte

Balaban Köfte

06.02.2018
Balaban Kebap Eskişehir'in yöresel tatlarından olan enfes bir lezzetdir. Balabanı diğer kebaplardan ayıran en büyük özelliği önceden dinlendirilip pisirilen dana etlerin kemik suyu ile harmanlanıp, Yöresel Terayağı ve yoğurt ile servis edilmesidir. Eskişehir'de bir çok mekanda bu lezzeti tadabilirsiniz.

Balaban Köfte Nasıl Yapılır?

Küp seklinde doğranmıs pideler, kemik suyu ile ıslatılarak üzerine özel salçalı sos ile dökülür. Daha sonra pisirilen bonfile et veya köfteler ilave edilir. Son olarak üzerine Eritilmis kızgın terayağı ve yoğurt dokülür.

Bonfile Et

Önceden dinlendirilmis ve özenle seçilmis dana bonfile etler veya yoğrulmus köfteler ızgarada hafif ateste iyice pisirilir.

Kemik Suyu

Dana veya Kuzudan alınan kemikler uzun süre ateste kaynatılarak, suyunu iyice salana kadar pisirilir ve özel baharatlarla bekletilir.

Tereyağı

Karadeniz yöresinden getirilen tamamen doğal ve lezzetli tereyağı iyice kızdırılır ve yoğurtla beraber etlerin üzerinde gezdirilir.

Yeşillik

Salkım Domates ve Köy biberleri ızgarada kısık ateste iyice közlenir ve maydanoz ve diğer ürünlerle beraber servis edilir.

Balaban Çeşitleri

Balaban Et

Et Balaban, Dana bonfile eti, Pide, Közlenmis Biber, Domates, Maydanoz, Üzerine Eritilmis Tereyağı ve yoğurt ile Hazırlanır.

Balaban Karışık

Bu Lezzet Dana Bonfile Et, Köfte, Pide, Közlenmis Biber, Domates, Maydanoz, Üzerine Eritilmis Tereyağı ve yoğurt ile Hazırlanır.


YORUM YAP
Bu Haberde İlginizi Çekebilir

kapat

İLETİŞİM

formu

KÜNYE

Şehrehayatver Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni
Hasan Seçim

İrtibat Yeri:

Telefon:

E-posta

merhaba@sehrehayatver.com
Fotograf gönderecekseniz (jpeg,png) seçiniz, Etkinlik haberi gönderecekseniz (Pdf, doc) ekleyebilirsiniz.