Balaban Köfte Nasıl Yapılır?
Küp seklinde doğranmıs pideler, kemik suyu ile ıslatılarak üzerine özel salçalı sos ile dökülür. Daha sonra pisirilen bonfile et veya köfteler ilave edilir. Son olarak üzerine Eritilmis kızgın terayağı ve yoğurt dokülür.
Bonfile Et

Önceden dinlendirilmis ve özenle seçilmis dana bonfile etler veya yoğrulmus köfteler ızgarada hafif ateste iyice pisirilir.
Kemik Suyu

Dana veya Kuzudan alınan kemikler uzun süre ateste kaynatılarak, suyunu iyice salana kadar pisirilir ve özel baharatlarla bekletilir.
Tereyağı

Karadeniz yöresinden getirilen tamamen doğal ve lezzetli tereyağı iyice kızdırılır ve yoğurtla beraber etlerin üzerinde gezdirilir.
Yeşillik

Salkım Domates ve Köy biberleri ızgarada kısık ateste iyice közlenir ve maydanoz ve diğer ürünlerle beraber servis edilir.
Balaban Çeşitleri
Balaban Et
Et Balaban, Dana bonfile eti, Pide, Közlenmis Biber, Domates, Maydanoz, Üzerine Eritilmis Tereyağı ve yoğurt ile Hazırlanır.
Balaban Karışık
Bu Lezzet Dana Bonfile Et, Köfte, Pide, Közlenmis Biber, Domates, Maydanoz, Üzerine Eritilmis Tereyağı ve yoğurt ile Hazırlanır.
